Het Elelenveld

Wie zijn wij

Wij zijn de familie Verbij en onze boerderij is gelegen in het landelijke gebied Den Ilp. Op de boerderij lopen 130 melkkoeien met 80 stuks jongvee (kalfjes en jonge koeien). Verder zijn er schapen en kippen.

Onze koeien worden gemolken door een melkrobot en zo krijgen de kinderen een kijkje in een modern gezinsbedrijf. Omdat deze robot 24 per dag werkt kunnen alle kinderen zien hoe onze koeien worden gemolken en zie zij daadwerkelijk waar de melk vandaan komt. De melk die wordt geproduceerd, wordt opgehaald door de melkfabriek. Daar maken ze er kaas, melk en toetjes van. De schoolmelk komt ook bij deze melkfabriek vandaan.

De meeste lammetjes worden in maart/april geboren. Met een beetje geluk wordt er een lammetje geboren tijdens de excursie.

In de maand mei gaan alle dieren lekker naar buiten in de wei. Voor de boer breekt een drukke tijd aan. Al het gras moet gemaaid worden. In de winter staan de koeien op stal en eten het geoogste gras op.

De bezoeken worden geleid door Marieke en Ineke. Marieke heeft ruime ervaring met het ontvangen van schoolklassen en werkt parttime als leerkracht. Ineke ontvangt ook al jaar en dag schoolklassen en heeft als doorgewinterde boerin alle kennis in huis.

Wat is er te doen

Bij aankomst beginnen we in de ontvangstruimte met inkijk in de stal. Iedereen krijgt wat te drinken en we spreken de dag door. De groep wordt in tweeën gedeeld en gaat aan het werk. Tijdens de (verzorgde) lunch komt iedereen weer bij elkaar daarna wisselen de de groepen. Ter afsluiting is er een  gezamenlijk spel.

Een bezoek aan de boerderij is op zichzelf al een hele beleving. De eerste kennismaking met de grote koeien, werken in de stal, de geuren en het aanraken van de kalfjes zorgen voor een onvergetelijke indruk. De kinderen worden op verschillende manieren geprikkeld waarbij iedereen de ruimte krijgt om op zijn eigen niveau kennis op te doen. Zo kun je als school zijde recht doen aan de ontwikkeling van de meervoudige intelligenties.

Alle activiteiten worden in overleg gekozen passend bij het thema en doel van het bezoek. U kunt hierbij ook denken aan de kerndoelen in de wereld oriënterende lessen die voor die periode op het programma staan.

Wij bieden o.a. de volgende activiteiten aan: een rondleiding over het bedrijf, koe-melkwedstrijd, boter maken, koeien schetsen en slootkant onderzoek. De activiteiten zijn weersafhankelijk en seizoensgebonden.

De activiteiten zijn weersafhankelijk en seizoensgebonden. 

 
​Ontvangst

De boerderij kan gedurende het hele jaar schoolklassen ontvangen.

Adres:

Den Ilp 202
1127 PW Den Ilp
Telefoon0299 425188

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5
Neem hier contact op met de boer

Naam + Achternaam *

Email adres *

Telefoonnummer

Groep / Klas

School

Bericht aan het Elelenveld *

Uw bericht is verzonden. Dankuwel!