Rodenburghoeve

Wie zijn wij

Wij zijn Klaas en Linda Rodenburg. Wij wonen in Uitgeest op onze biologisch dynamische veehouderij samen met onze 4 kinderen. Wij hebben ongeveer 50 melkkoeien, deze lopen in een potstal en kunnen lekker luieren in het stro. ’s Zomers lopen zij buiten in de wei waar ze vers gras eten. Ze komen binnen om gemolken te worden. Het jongvee loopt ’s zomers ook buiten en in de winter zijn ze ook in de stal. De 125 schapen lopen meestal buiten en komen in januari naar binnen om lammetjes te krijgen. Dit gebeurt meestal in februari en in maart.

 

Wat is er te doen

Op de Rodenburghoeve is vooral het bestaan en verzorgen van de dieren belangrijk. We gaan de koeien en schapen verzorgen, lammetjes de fles geven en staan vooral stil bij hoe en waarom. Maar ook het stro moet uitgeschud en de emmers met drinkwater moeten gevuld, er komt veel kijken bij het houden van vee op de boerderij. Probeer ook maar eens een (kunst)koe te melken, dat is nog een hele kunst, of ouderwets een kalf schetsen ter registratie van de geboorte. Naast een rondleiding op het bedrijf gaan we ook nog het weiland in (afhankelijk van het weer) waar boer Klaas alles verteld en laat zien over het onderhouden van het land, over de sloten en weidevogels. En misschien wordt er wel een kalfje of lammetje geboren.


Ontvangst

De educatie doen wij alleen in de maanden maart en april, wanneer de schapen net lammetjes hebben gekregen dus een leuke drukke tijd, er is dan veel te doen in de stal. De andere maanden zijn we erg druk met de boerderij camping.
 

 

Adres:

Busch en Dam 22

1911 MS Uitgeest

Telefoon: 075-6211344
Websitewww.rodenburghoeve.nl
 

    

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/2
Neem hier contact op met de boer

Naam + Achternaam *

Email adres *

Telefoonnummer

Groep / Klas

School

Bericht aan de Rodenburghoeve *

Uw bericht is verzonden. Dankuwel!