Boerderij White Ranch

Over ons

Wij zijn een melkveebedrijf bestaande uit boer Jan, boerin Myrna en de kinderen Thijs, Lisa en Nick. Ook Tiny en Joop, de ouders van Jan, zijn werkzaam op het bedrijf.

We houden van de natuur en verzorgen haar goed. Daarom hebben wij een biologische boerderij en gebruiken geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen.

We hebben melkkoeien, kippen en Nubische geiten. In de stal lopen naast witte geiten ook geiten rond met allemaal verschillende kleuren.

We zijn ook een zorgboerderij, met de hulpboeren verbouwen we in een kas groenten voor de voedselbank. Onze drie kinderen helpen ieder op eigen manier graag mee op de boerderij. Zo groeien zij gezond op, dicht bij de natuur.Wat is er te doen

Op deze boerderij gaat het lesprogramma over de oorsprong van ons voedsel maar ook over duurzaamheid en de bijzondere kringlopen op de boerderij en in de natuur. Afval van de één is vaak weer voedsel voor de ander. Want bijvoorbeeld vliegjes op, en beestjes in de koeienvlaai verteren de poep en zo blijft de bodem vruchtbaar voor het gras dat de koeien weer eten. Het groenteafval uit de tuin en ook broodresten worden gevoerd aan de koeien. Eierschalen worden weer aan de kippen gegeven en er zwemmen zelf goudvissen in de drinkbakken van de geiten. Zo houden de goudvissen het drinkwater van de geiten schoon. Reuze interessant om hier meer over te weten, en dat gaan we laten zien. Maar we gaan ook aan de slag, stallen schoonmaken, dieren voeren, kippeneieren rapen etc.

 

Kom boer Jan en boerin Myrna meehelpen op deze bijzondere boerderij. Leer en beleef in de buitenlucht wat voor werk er nodig is voordat het eten op jouw bord ligt.

Ontvangst

Schoolklassen 3 t/m 8 zijn vanaf februari 2018 bij ons welkom op de maandag en woensdag.

Adres:

Groenedijk 4
1566 NV Assendelft
Telefoon: 06-41940847
Website: whiteranch.nl
 

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4
  • Facebook
Neem hier contact op met de boer

Voor- en achternaam *

Email *

Telefoonnummer

Groep / Klas

School

Bericht aan boerderij White Ranch *

Uw bericht is verzonden. Bedankt!