top of page

Boerderij Natuurlijk Genoegen

Over ons

Natuurlijk genoegen is een biologisch-dynamische melkvee boerderij en ligt in de Schermer polder nabij Alkmaar, Hoorn en Purmerend. Op het bedrijf wordt gewerkt met het oud-Hollandse koeienras “de blaarkop”. Deze worden twee keer per dag gemolken. In de zomer lopen de koeien lekker in de wei en in de winter liggen ze in een heerlijk pak stro of op een dik pak houtsnippers in de ruime stallen. Naast de koeien zijn er schapen en kippen aanwezig op de boerderij. Het hele jaar door worden er kalfjes geboren en vanaf eind februari begint de lammertijd van de schapen.

Wat is er te doen

Een biologisch-dynamische boerderij, wat is dat, wat houdt dat in? We bieden een leuk en leerzaam 2 of 4- uurs programma aan voor kinderen van groep 3 t/m groep 8. De kinderen leren veel over de koeien en schapen, het voer, de stallen, de mest, de natuurlijke kringlopen, de kringloop van kalf tot koe, over de melk en wat er allemaal komt kijken bij het werken op een boerderij. Een belangrijke vraag is waar komt nu eigenlijk ons voedsel vandaan. Hier zal ruim aandacht voor zijn tijdens het bezoek. De kinderen krijgen een interactieve rondleiding en gaan ook met hun handen aan het werk. In de zomermaanden gaan we op ontdekking in de kruidenrijke graslanden.

 

Tijdens de pauze kunnen de kinderen even lekker uitrusten op de strobalen wat altijd een groot feest is.  Bij een 4-uurs les maakt ieder een koeienpaspoort met vragen om nog meer te weten de komen over de koeien.

Als afsluiting mag de boer geïnterviewd worden om alle overige vragen nog te beantwoorden. Het is voor kinderen leuk om van tevoren deze vragen op school al samen voor te bereiden.Ontvangst

Schoolklassen zijn welkom voor een programma van 2 of 4 uur. Dagen en tijden in overleg.

Adres:

​Driehuizerweg 2a
1844 LM Driehuizen
Telefoon: 0272 5044 326
Website: natuurlijkgenoegen.nl


 

  • Facebookpagina
Neem hier contact op met de boer

Naam + Achternaam *

Email adres *

Telefoonnummer

Groep / Klas

School

Bericht aan boerderij Natuurlijk Genoegen *

Uw bericht is verzonden. Dankuwel!

bottom of page