top of page

Boerderij Zeilzicht

Wie zijn wij

Wij zijn Arie en Corrie Baltus en houden ons al meer dan 25 jaar bezig met het maken van kaas en met de veehouderij. Onze kaas wordt op ambachtelijke wijze gemaakt, gebruikmakend van oude tradities en moderne techniek. De melk komt van onze 140 koeien.

Onze kaasboerderij ‘Zeilzicht’ ligt in de Zuidschermer, aan de rand van Alkmaar. Op de boerderij hebben wij ook een eigen winkeltje waar we onze eigen kazen verkopen.


Wat is er te doen

Al vele jaren ontvangen we met enthousiasme kinderen en geven hen een kijkje in het doen en laten op de boerderij. Dat kan voor een 2-uurs les of een 4-uurs les.

Bij de 2-uurs les is er een ontdekkingstocht over de boerderij en gaan we boter schudden. 

Bij de 4-uurs les staat ‘van melk tot kaas’ centraal en voedseleducatie met seizoenproducten verwerken centraal (de groep wordt opgesplitst). De kinderen krijgen een emmertje met 5 liter dikke melk en gaan zelf echt hun eigen kaas maken. Of aan de slag met seizoenproducten om erover te leren, te proeven en lekkers mee te maken.

Tussendoor is er tijd voor een leuke rondleiding over de boerderij. Natuurlijk gaan we kijken bij de koeien, we vertellen over het melken, dat gaat via een echte melkrobot. Maar de kinderen mogen de boer ook helpen met bijvoorbeeld voeren. En we gaan het weiland in, want daar groeit het gras van de koeien. Als de kinderen naar huis gaan krijgen ze hun kaasje met huiswerk om de kaas elke dag te keren, zodat ze over een paar weken een boterham eten met daarop hun eigen kaas! Ook de bewerkte seizoenproducten mogen mee naar huis om ervan te smikkelen.

Ontvangst

Schoolklassen zijn het hele jaar door welkom op onze boerderij.

Adres:

Westdijk 15
1847 LH Zuidschermer
Telefoon: 072-5044340
Website: kaasboerderijzeilzicht.nl
 

Neem hier contact op met de boer

Naam + Achternaam *

Email adres *

Telefoonnummer

Groep / Klas

School

Bericht aan boerderij Zeilzicht *

Uw bericht is verzonden. Dankuwel!

bottom of page